Ce putem face în prezența umezelii?

persoana indică locația exactă a umidității pe perete

În cazul unei posibile udări a plăcii de izolație, straturile ulterioare din spatele plăcii sunt protejate împotriva umezelii și a condensului. Acest tip de izolație nu oferă un teren de reproducere pentru sporii de mucegai și formează o bază neutră pentru tapet, vopsele de interior, tencuieli și latexuri sau gresie.

Beneficiile izolației eficiente împotriva umidității sunt numeroase. În primul rând, protejează structura clădirii de deteriorări cauzate de umiditate, prevenind astfel apariția fisurilor și a infiltrărilor de apă. Acest lucru contribuie la o durată de viață mai lungă a clădirii și la evitarea costurilor suplimentare de reparații și întreținere.

În plus, izolația împotriva umidității oferă un mediu sănătos în interiorul casei. Prin controlarea umidității și prevenirea acumulării excesive de umiditate, se reduc riscurile de apariție a mucegaiului, a acarienilor și a altor alergeni. Astfel, se îmbunătățește calitatea aerului interior și se protejează sănătatea locuitorilor.

Care sunt pașii pentru a elimina umiditatea din casă?

Îndepărtați mai întâi toate daunele provocate de umiditate prin uscarea întregului spațiu, atât a pereților, cât și a tavanului. O oră de încălzire cu cinci minute de ventilație este o idee bună. Dacă este necesar, se poate utiliza un dezumidificator, precum și un reșou cu infraroșu.

Se recomandă utilizarea dezumidificatoarelor profesionale pentru îndepărtarea mai rapidă a umezelii. Pentru confortul clienților noștri, vă oferim opțiunea să închiriați un dezumidificator.

Mucegaiul existent trebuie îndepărtat cu o perie de sârmă, iar sporii de mucegai trebuie distruși cu flacără sau cu preparate/soluții toxice. Tencuiala deteriorată trebuie curățată și reînnoită, apoi amorsată cu o soluție preparată cu un fungicid iar apoi plăcile izolatoare se lipesc pe pereții curățați.

Conductivitatea termică scăzută a acestor panouri determină o creștere mai rapidă a temperaturii la încălzirea încăperii, în special în zonele cu punți termice. Structura celulară închisă face ca materialul să fie impermeabil și, prin urmare, are o permeabilitate scăzută la vapori.

În cazul unei posibile udări a plăcii de izolație, straturile ulterioare din spatele plăcii sunt protejate împotriva umezelii și a condensului. Acest tip de izolație nu oferă un teren de reproducere pentru sporii de mucegai și formează o bază neutră pentru tapet, vopsele de interior, tencuieli și latexuri sau gresie.

O altă importanță a izolației împotriva umidității constă în crearea unui mediu confortabil și plăcut în interiorul casei

Izolarea adecvată previne senzația de aer umed și contribuie la menținerea unei temperaturi constante. Astfel, se reduce necesitatea de a utiliza sisteme de încălzire sau de climatizare excesive, ceea ce se traduce în economii de energie și costuri mai mici pentru facturile de utilități.

De asemenea, izolația eficientă împotriva umidității poate avea și beneficii estetice. Prin crearea unei baze neutre și sigure pentru finisaje precum tapetul, vopselele de interior, tencuielile sau gresia, se facilitează procesul de amenajare interioară. Finisajele pot fi aplicate cu încredere, fără teama că umiditatea va afecta durabilitatea sau aspectul lor.

În concluzie, izolația eficientă împotriva umidității este esențială pentru protejarea structurii clădirii, asigurarea unui mediu sănătos și confortabil și obținerea unor beneficii estetice. Investiția într-o izolație adecvată poate avea efecte pe termen lung, contribuind la economii de costuri, la protejarea sănătății și la îmbunătățirea calității vieții în interiorul casei.

4.9/5 - (400 votes)
Copyrights © 2001-2022. ScurgeriDeApa.com