umezelii în casăUmiditatea din locuințele actuale este una dintre cele mai frecvente probleme de uz casnic, care nu numai că este neplăcută, dar, este și dăunătoare pentru noi şi casele noastre. Oricât de inofensiv poate părea pentru noi, umezeala poate duce la reparaţii urgente în locuință și chiar să ne îmbolnăvească. De aceea, la cea mai mică suspiciune de umiditate excesivă în apartament este necesar să luați măsurile corespunzătoare pentru a preveni înrăutățirea lucrurilor.

Dar, știţi exact ce anume determină apariţia umidității din casa dvs.?

Uneori, sursa specifică a umidității într-o locuință este mai dificil de detectat, astfel încât aveţi nevoie de un control profesionist pentru a localiza exact problema. Dar totuși, să menţionăm principalele motivele pentru prezenţa umidității într-o cameră, care pot servi drept ghid pentru cei care se confruntă cu această problemă şi care se întreabă de unde apare aceasta.

Unul dintre principalele motive ale umidității constante a aerului dintr-o locuinţă poate avea sursa chiar în construcţia clădirii. Mai ales în ziua de astăzi, putem vedea multe locuințe rezidențiale care au fost construite cu materiale de proastă calitate, de unde pleacă, de fapt problema legată de umiditate. Anumite materiale contribuie la formarea excesivă a condensului și de aici, a umezelii în locuință. Prin prezenţa unui astfel un factor, ne putem da seama cât de încăpățânată este umezeala. În cazul în care aceasta rămâne prezentă oricât ați aerisi şi curăța locuința, atunci problema este mai serioasă şi o puteți căuta chiar în construcţie. Atunci aceasta poate fi rezolvată doar cu ajutorul unui profesionist.

Un alt motiv obișnuit pentru apariția umidității sunt cadrele ferestrelor. Atunci când este defectă sau nu este instalată corespunzător, începe în curând să creeze probleme care sunt exprimate în condens, curgerea apei pe sticlă sau mucegai pe cadrele ferestreor. Este obligatoriu să lăsați deschideri speciale la instalarea ferestrelor și ușilor pentru a permite camerei să se aerisească, dar să nu încalce grosimea cadrelor ferestrelor. Acest lucru este realizat de profesioniști calificați. Același lucru este valabil și pentru izolarea locuințelor, care poate cauza umiditate, dacă este montată în mod necorespunzător.

Un alt factor pentru existența acestei probleme pot fi propriile noastre obiceiuri de uz casnic. Este important să ne amintim că nu ar trebui să întindeți haine ude sau umede în camere, chiar și în timpul iernii. În acest scop există uscătoare. Aerisirea locuinței este, de asemenea esențială și ar trebui să se facă în mod regulat, chiar și atunci când este rece, mai ales dacă locuința este predispusă la umezeală.