1) Se pot detecta scurgeri ascunse/invizibile cu ajutorul camerei termografice?

- Da! Diagnosticul termografic este o metodă convenabilă și ușoară pentru detectarea scurgerilor de apă infiltrate în pereții interiori înainte ca acestea să devină vizibile pentru ochiul uman. Utilizarea imaginii transmise de cameră poate ajuta la urmărirea scurgerii înapoi la sursa pentru a găsi zona care trebuie să fie reparată. Fără echipamentul necesar, este greu de găsit zona cu probleme, pentru că, uneori, scurgerea apare la metri distanță de problema reală.

Zona albastru închis din imaginea termică din partea dreaptă indică locul de unde a intrat apa - prin acoperiș iar umiditatea intră în perete.

Această metodă de detectare a scurgerilor este capabilă să le detecteze înainte de a fi vizibile, fapt care permite efectuarea unor corecții necesare înainte ca scurgerea să vă forțeze să faceți reparații costisitoare.

2) Prin diagnosticul termografic se poate detecta pierderea căldurii?

Da, imaginile termice indică lipsa izolației în pereți. Izolarea lipsă, în acest caz, pe care o puteți observa în imaginea din dreapta, lipsește - zona albastră cu centru roz.

3) Prin diagnosticul termografic se poate detecta mucegai?

Da și nu. Camera termică poate detecta posibila prezență a mucegaiului în cazul în care zona este încă umedă. Această imagine indică locul umidității în care a invadat mucegaiul. Veți avea întotdeauna șansa de a găsi mucegai când zona a rămas umedă pentru perioade mai lungi de timp.