Ce putem face în cazul existenţei umezeliiÎnainte de eliminarea deteriorărilor cauzate de umiditate, toată încăperea trebuie să fie uscată, inclusiv pereții și tavanul. Trebuie să fiți pregătiți pentru căldură intensivă / încălzire timp de o oră, cinci minute de ventilare. Dacă este necesar, puteţi utiliza un absorbant de umiditate cu condensare, precum și calorifere sau instalaţii de încălzire infraroșii.

Pentru îndepărtarea mai rapidă a umidității se recomandă utilizarea unor absorbante profesionale de umiditate. Pentru comoditatea clienților noștri, sugerăm închirierea unui absorbant de umiditate.

Mucegaiul existent ar trebui să fie eliminat cu o perie de sârmă şi sporii mucegaiului trebuie să fie distruși cu flacără sau produse/soluţii toxice. Tencuiala trebuie să fie curățată şi reînnoită, ulterior aplicarea unui grund cu o soluţie preparată cu un fungicid. Deasupra pereţilor şi plafoanelor reînoite și curățate se vor lipi panouri de izolare Depron.

Conductivitatea termică scăzută din aceste plăci provoacă o creştere mai rapidă a temperaturii de suprafață prin încălzirea spaţiilor, mai ales în zonele punților termice. Structura celulelor închise face materialul impermeabil şi, prin urmare, cu un coeficient scăzut de vapori de apă.

În cazul unei eventuale umeziri a suprafeței izolate, straturile din spatele acesteia sunt apărate contra umidității şi condensului. Acest tip de izolare nu oferă un mediu propice pentru spori și mucegai formând o bază neutră pentru tapet, vopsele de interior, tencuieli şi latex sau faianță.

Aflați mai multe informații despre umezeală și umiditate relativă.